Jenna Roberts, PhD

Д-р Џена Робертс е нутриционист и основач на Листата за додатоци. Таа е страсна да им помага на луѓето да ги оптимизираат нивната биологија и физички перформанси со додатоци во исхраната.
Назив на работното место
Nutritionist
Пол
female
Степен
PhD
Образование
Ulster University
Jenna Roberts

Џена Робертс е искусен нутриционист. Нејзината страст е да промовира добра биологија и здравје преку персонализирани диететски интервенции.

Џена ја стекна својата диплома за наука по исхрана на Универзитетот во Алстер, каде што студираше биохемија, физиологија и наука за исхрана. Завршила и магистерски студии по нутриционизам и диететика.

Џена има длабока посветеност да им помогне на поединците да го постигнат својот максимален биолошки потенцијал и да го подобрат нивниот квалитет на живот. Таа останува ажурирана за најновите трендови и случувања во исхраната за да се погрижи нејзините клиенти да ги добијат најрелевантните совети.

Џена е исто така страсна за градење заедница и образование. Таа има спроведено работилници, семинари и часови по готвење за да промовира здрави навики во исхраната и да ја подигне свеста за добрата исхрана.