Додатоци во исхраната на Дејвид Гогинс

Дејвид Гогинс е американски морнарица SEAL, тркач на ултрамаратон, велосипедист на ултра далечина, триатлонец, јавен говорник и многу повеќе. Тој е познат по својата огромна ментална сила која ја тренира секој ден.

Додека Гогинс не верува во хакови или кратенки, тој користи додатоци во исхраната за да ги поддржи неговите перформанси.

Напишано одJenna Roberts

Објавено2024-02-29

Ажурирано2024-07-01

Додатоци во исхраната на Дејвид Гогинс

Додатоци во исхраната на Дејвид Гогинс

Еве целосна листа на додатоци во исхраната кои Дејвид Гогинс ги зема за да ги поддржи неговите перформанси.

Повеќе детали за исхраната по списокот

Додатоци во исхраната Дејвид Гогинс

Додатоци во исхраната Дејвид Гогинс

Додатоци во исхраната Дејвид Гогинс

Гогинс не верува во хакови или кратенки во животот. Тој ја нагласува важноста од добра исхрана, напорна работа и конзистентност наместо да јадете суплементи.

На интернет има малку спротивставени информации дали Гогинс зема некакви додатоци или не. Сепак, ги собравме најчестите додатоци во исхраната што се вели дека ги зема.

 • Егзогени кетони

  Гогинс зема егзогени кетони за да ја поддржи кетозата. Во кетоза, телото е метаболичка состојба каде што ги користи мастите како примарен извор на гориво

 • Протеински прав

  Се вели дека Гогинс зема протеински прав за да го поддржи растот на мускулите

 • Амино киселини

  Гогинс зема протеински прав за да го поддржи мускулниот раст

 • Омега-3 масни киселини

  Омега-3 масните киселини се неопходни за здравјето и функцијата на мозокот.

 • Витамин Д

  Витаминот Д е суштински стероиден хормон за различни телесни функции. Модулира над 1.000 патеки на генска експресија поврзани со имунолошката функција, здравјето на коските и клеточната пролиферација

 • Магнезиум глицинат

  Магнезиумот е ко-фактор за повеќе од 300 ензими во телото, од кои многу се поврзани со производството на енергија и искористувањето на енергијата.

Препорачана содржина за вас

Додатоци во исхраната на Питер Атија

Peter Attia

Питер Атија е лекар познат по неговите напори за долговечност. Тој е исто така домаќин и основач на подкастот The Drive.